Sprank

Verfrissende materialen voor je kantoor: Interieurarchitect Stephanie geeft advies.

Interieurdesign gaat niet alleen over stijl, maar ook over het gebruik van materialen die je ruimte laten opvallen. Laten we eens kijken naar een paar toffe trends die momenteel de show stelen in de wereld van design en hoe je deze kunt toepassen op kantoor.

Getint glas

Met rijke en oogstrelende kleuren wordt dit in meubels gebruikt; salontafels, rekken en verlichting, maar ook kleinere decoratieve objecten zoals servies en bijvoorbeeld vazen. Door middel van dit speelse gebruik breng je een interessant kleur- en lichtspel door een ruimte. Je geeft de ruimte hiermee een unieke en luxueuze uitstraling.

In een kantooromgeving kan getint glas worden gebruikt in scheidingswanden, deuren en zelfs bureaus, waardoor een levendige en inspirerende werkomgeving ontstaat.

Bron: Glass Italia by Piero Lissoni

Gerecycled glas

Wie zegt dat gerecycled in één opslag te zien is? Plaatmateriaal ‘Obsidiana’ bestaat uit 100% gerecycled glas met hars. Deze materialen worden samengeperst in blokken en opgeslagen voor uitharding. Daarna worden er platen van gezaagd die bewerkt kunnen worden tot bijvoorbeeld een werkblad. Omdat bij de productie van Obsidiana geen verhitting wordt toegepast maakt het dit materiaal nog duurzamer.

Een stijlvolle optie voor kantoorinrichting dus. Van werkbladen tot vergadertafels, de veelzijdigheid van dit materiaal maakt het een favoriet onder milieubewuste bedrijven die waarde hechten aan zowel esthetiek als duurzaamheid.

Bron: Dekker Zevenhuizen

3D panelen en tegels

Wil je wat diepte toevoegen aan je muren? Met 3D- (akoestische) panelen of keramische tegels breng je op een subtiele manier textuur en gelaagdheid aan een ruimte. Het maakt het geheel spannender en meer áf zonder extreme contrasten te hoeven toepassen.

Toegepast op kantoor creëer je een meer verfijnde en professionele uitstraling zonder dat het kantoor te formeel aanvoelt.

Bron: Maison & Objet

Textiel

Textiel wordt meer en meer ingezet, en niet alleen in meubilair maar ook in wandafwerking, behang, roomdividers en decoratie, dit materiaal sluit mooi aan op de organische zachte trend van dit jaar. Door hierin juist voor duurzame en circulaire materialen te kiezen is dit helemaal anno 2024.

Deze veelzijdige materialen zijn niet alleen perfect voor meubels, maar kunnen ook worden toegepast in wandafwerking, behang en roomdividers in kantooromgevingen. Door te kiezen voor duurzame en circulaire textielmaterialen, kan een kantoorruimte niet alleen comfortabeler en gastvrijer aanvoelen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Bron: Arte

Gerecycled plastic

Merken zoals het in Rotterdam gevestigde Plasticiet veranderen het perspectief op hoe we plastic met succes kunnen hergebruiken en hergebruikte afvalmaterialen kunnen gebruiken om producten te creëren die zowel gerecycled als recyclebaar zijn. Zij markeren met hun focus op gerecyclede kunststoffen een verschuiving naar meer kleurrijke en contrasterende oppervlakken, waardoor een maximalistische en jeugdige consument wordt aangesproken.

Bedrijven zoals Plasticiet laten zien dat gerecycled plastic niet alleen milieuvriendelijk kan zijn, maar ook trendy en stijlvol. In een kantooromgeving kunnen gerecyclede kunststofmaterialen worden gebruikt voor bijvoorbeeld balies, stoelen en accessoires, waardoor een kleurrijke en jeugdige uitstraling wordt gecreëerd die creativiteit en innovatie stimuleert.

Bron: Ace & Tate

Wil je je kantoorruimte nieuw leven inblazen?

Neem dan contact met ons op voor advies over het gebruik van creatieve materialen voor een fris en inspirerend interieur.