Sprank

Hét kantoor van 2024

Het nieuwe jaar is al in volle gang…

…tijd voor een frisse start op kantoor! In deze blog zetten we een aantal trends, ideeën en praktische toepassingen voor je op een rij om jouw werkplek in 2024 nog sprankelender te maken!

Het nieuwe jaar is volop bezig en wat is er nu beter dan een frisse start op kantoor? In deze blog nemen we je mee door enkele trends, creatieve ideeën en praktische toepassingen om jouw werkplek in 2024 naar een hoger niveau te tillen. Van kleuren en interieurdesign tot duurzaamheid en slimme technologie. Ontdek hoe je je kantooromgeving nog sprankelender kunt maken!

Trends vanuit de interieurarchitectuur

De interieurarchitectuur laat ook zijn stempel achter op kantooromgevingen. Welke van de volgende invloeden gaan we terug zien op jouw werkplek?

De Pantone kleur van 2024: Peach Fuzz

Bron: pantone.com

Pantone is hét bedrijf als het gaat om kleurcoderingen. Ieder jaar maakt Pantone de kleur van het jaar bekend. Dit jaar is die kleur “Peach Fuzz”. Een zachte en levendige tint die voor positieve energie zorgt op kantoor.

Zilver en chroom

Een andere trend die mogelijk vanuit de binnenhuissector zal over sijpelen, is het gebruik van zilver en chroom elementen. De materialen voegen glans toe aan ruimtes en stralen iets futuristisch uit.

Back to the 70’s

De jaren 70 maken een comeback. Hoewel je de over de top patroontjes en vormen niet snel zal terugzien op kantoor, zijn er zeker wel elementen uit deze trend die makkelijk toepasbaar zijn op kantoor. Denk aan aardetinten en het gebruik van stoffen als fluweel en rotan.

Bron: elle.com

Duurzaamheid in design: blijvend hergebruik

Hergebruik van meubilair is al langer een trend en van een “trend” mogen we eigenlijk al niet meer spreken, het is een blijvende norm in duurzaam kantoorontwerp. De praktijk bewijst dat hergebruik niet alleen bijdraagt aan duurzaamheid, maar ook aan de esthetiek en veelzijdigheid van kantoorruimtes. Upcycling van meubels voegt charme toe en bevordert een milieubewuste bedrijfscultuur.

Bij een project evalueren we regelmatig welke materialen een tweede leven kunnen krijgen. Dit betekent dat we overwegen om bestaande banken te herstofferen in plaats van nieuwe aan te schaffen. We onderzoeken of het onderstel van een tafel of stoel nog bruikbaar is of we geven oude plafondtegels een nieuw leven door ze opnieuw te gebruiken.

Ruimtevernieuwing voor een productieve werkomgeving

Kijk eens kritisch naar de indeling van je kantoor. Vraag je af of alle ruimtes nog functioneel zijn en of ze voldoen aan de behoeften van je medewerkers.

Traditionele vergaderruimtes maken plaats voor koffiehoeken en we hebben meer behoefte aan stilteruimtes en multifunctionele zones.

Waarom je de indeling van je kantoor zou moeten heroverwegen? Het kan zorgen voor verhoogde productiviteit, betere interne communicatie en samenwerking. Kortom een beter welzijn en tevredenheid van je medewerkers.

Benieuwd waar jouw medewerkers behoefte aan hebben op kantoor? Bekijk dan onze workshop!

Domotica

Domotica biedt slimme technologische oplossingen voor kantoren. Technologische vooruitgang is belangrijk om een modern kantoor te behouden, voor zowel efficiëntie als comfort. Een aantal voorbeelden zijn:

  • In hoogte verstelbare bureautafels. Je weet wat ze zeggen: zitten is het nieuwe roken…
  • Bureaustoelen met een verwarmingselement erin. Héérlijk bij rugklachten of spierpijn!
  • Ruimtes die zijn uitgerust voor virtuele samenwerkingen. Denk aan grotere beeldschermen, goede akoestiek en/of VR opties.
  • Automatische lichtsensoren, zodat licht niet onnodig aan blijft staan.
  • Dynamische klimaat- en zonweringssystemen.

 

Meer persoonlijkheid

Interieurtrends zijn leuk en misschien verven jullie wel een muurtje in Peach Fuzz, maar het belangrijkst is dat jouw kantoor uitstraalt wie jullie zijn als bedrijf. Je wilt natuurlijk niet dat een saai kantoor afbreuk doet aan je imago… Laat het kantoor jullie verhaal vertellen en creëer een omgeving die de bedrijfscultuur weerspiegelt! Bekijk onze projecten voor een aantal voorbeelden.

Hulp nodig van Sprank om jouw kantoor 2024-proof te maken? Neem dan contact met ons op!

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.