Termengids

Duurzaam kantoor

Hoe kan een duurzaam kantoor worden gerealiseerd?

Hoe kan een duurzaam kantoor worden gerealiseerd?

Voor het realiseren van een duurzaam kantoor is onder andere duurzaam kantoormeubilair nodig. Hieronder verstaan we meubelen die zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Maar ook duurzame kantooraccessoires en milieuverantwoordelijke systemen zijn onderdeel van een duurzaam kantoor.

Soorten duurzame kantoormeubelen

Kantoormeubelen die slijtvast zijn of circulair zijn ontworpen, zijn voorbeelden van duurzame kantoormeubelen. Slijtvaste kantoormeubelen hebben een lange levensduur en bij circulaire kantoormeubelen is recycling mogelijk. In beide gevallen levert dit een positieve bijdrage aan het milieu, mits er gebruik is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Lees ook onze blog over zes bijzondere, duurzame meubelmerken voor meer inspiratie.

Duurzame kantoormeubelen aanschaffen

Bij het aanschaffen van duurzame kantoormeubelen is het verder belangrijk om op een aantal punten te letten. Kies voor meubelen met garantie, zo ben je verzekerd van een slijtvast product. Door verder voor lichtgewicht of demonteerbare meubels te kiezen, kunnen de kantoormeubels makkelijk worden verplaatst binnen het kantoor. Daarnaast kan zo een kapot of kwijtgeraakt onderdeel altijd worden vervangen. Tot slot draagt reinigbare bekleding ook bij aan het verlengen van de levensduur van een kantoormeubel.

Een duurzame kantoorinrichting realiseren

Naast de kantoormeubelen zijn er ook nog andere manieren waarop de kantoorinrichting kan worden verduurzaamd. Kies bijvoorbeeld voor energiezuinige apparatuur. Dit geldt zowel voor het koffieapparaat uit de kantine als voor de printer. De kantoorverlichting heeft ook invloed op de duurzaamheid van het kantoor. Ledverlichting is een duurzame keus. Kies ver ook voor de duurzame en recyclebare optie van de vloerbekleding, raamdecoratie en andere kantooraccessoires.ย 

Kies voor een Smart Building

Een goede aanvulling op het verduurzamen van de kantoorinrichting is het integreren van duurzame systemen, zoals Smart Building. Met een Smart Building, of simpelweg slim gebouw, wordt verwezen naar een energie-efficiรซnt en duurzaam gebouw. Het overkoepelende systeem verzamelt data over het energiegebruik en de temperatuur, om het binnenklimaat zo optimaal mogelijk te reguleren.ย 

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.