Sprank

De juiste werkhouding op kantoor

Ben jij dit?

Je zit aan je bureau, gebogen over je computer, met een kromme rug en je nek voorovergebogen alsof je in je scherm wilt kruipen. Dit scenario is helaas maar al te bekend in kantoren wereldwijd. Hoewel vaak onderschat, speelt je werkhouding een belangrijke rol in je gezondheid, comfort en productiviteit.

Het effect van een slechte werkhouding

Een slechte werkhouding is een van de grootste veroorzakers van rug- en nekklachten. Dit is niet alleen vervelend, maar het zorgt ook voor minder productiviteit en hogere ziektekosten voor bedrijven. Gelukkig kan een ergonomisch ontworpen kantooromgeving deze klachten aanzienlijk verminderen. Dit benadrukt hoe belangrijk een goed ontworpen werkplek echt is. Een comfortabele en gezonde werkplek zorgt ervoor dat iedereen zich beter voelt en beter presteert. Dus, laten we ervoor zorgen dat onze werkplekken goed zijn ingericht en we gezond en productief blijven!

Bron: JOEM

Welzijn voorop

In een tijd waarin het welzijn van werknemers steeds hoger op de agenda staat, is het bevorderen van de juiste werkhouding op kantoor essentieel. Door te investeren in ergonomisch kantoormeubilair en een goed ontworpen werkruimte, kunnen bedrijven niet alleen de gezondheid en productiviteit van hun werknemers verbeteren, maar ook hun eigen succes op lange termijn verzekeren.

Nederlanders: Europees kampioen zitten

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlanders ruim acht uur per dag zit. Dat brengt serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee. Nederlanders zitten veel meer dan de gemiddelde Europeanen. Zo zit 26 procent van ons meer dan 8,5 uur per dag, terwijl dit in Europa gemiddeld maar 11 procent is. Bijna de helft van de Nederlandse werknemers zit tijdens het werk zes uur of meer per dag.

Bronnen: TNO en AD

4 tips om productief en gezond te blijven werken

Zoveel zitten kan natuurlijk niet goed zijn… Naast een goede werkhouding, is het daarom belangrijk om gedurende de dag voldoende te bewegen. Hier zijn enkele tips om in beweging te blijven terwijl je aan het werk bent:

  • Maak tijdens de lunch een ommetje: frisse lucht en beweging kunnen wonderen doen voor je productiviteit.
  • Lopend vergaderen: waarom moet vergaderen altijd zittend?
  • Staand werken? Gebruik een balance board: dit houdt je houding dynamisch en je blijft in beweging.
  • Wissel je bureaustoel af voor een zitbal: Hierdoor blijf je tijdens het zitten in beweging omdat je constant je evenwicht moet houden.

Hoe Sprank Interieurprojecten kan helpen

Voor al onze projecten hebben we een essentiële rol in het creëren van een kantooromgeving die de juiste werkhouding bevordert. We geven deskundig advies over ergonomisch kantoormeubilair en ontwerpen ruimtes die zijn afgestemd op de behoeften van werknemers. Zo helpen wij bedrijven bij het creëren van een comfortabele én gezonde werkplek.

Of het nu gaat om verstelbare bureaustoelen die de juiste ondersteuning bieden voor je rug, of om zit-sta bureaus die werknemers de flexibiliteit geven om hun houding gedurende de dag te veranderen, wij bieden oplossingen die bijdragen aan een betere werkhouding en het algehele welzijn van werknemers.

Neem contact op

Interesse of wil je graag eens sparren over ergonomische toepassingen bij jou op kantoor? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@sprank.nl of ons direct bellen op 010 – 476 51 88.