Sprank

Vepa maakt meubels van zelfgemaakte grondstoffen

Wist je dat meubels ook gemaakt kunnen worden van innovatieve circulaire materialen?

Vepa, een meubelproducent, gaat een stap verder door hun eigen gewassen te verbouwen als grondstoffen voor hun producten in hun eigen GreenField, een groene kennistuin van 20.000 m².

GreenField - Vepa

Erik Luisman, Manager Sustainability & Business Development bij Vepa: “GreenField is een volledig circulaire speeltuin waar we samen met onderwijs- en kennisinstellingen experimenteren.” legt Erik uit. “We ontdekken nieuwe natuurlijke grondstoffen die we kunnen gebruiken voor onze meubels, zoals stoelen van hennep en tafelbladen van geperst vlas. De zitkuip van onze stoelen is gemaakt van hennep en hars. Hennep groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, heeft weinig water nodig en wordt lokaal verbouwd. Bovendien is het sterk, neemt het CO2 op en heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk: er wordt meer CO2 opgenomen dan uitgestoten.” Het is dan ook geen verrassing dat hun collectie in 2021 de Material of the Year Innovation Award heeft gewonnen.Duurzaamste stoel ter wereld: Vepa Hemp

GreenField is ontstaan uit Vepa’s streven naar circulariteit en duurzamere productie om grondstofuitputting tegen te gaan. “Nu, 6 tot 7 jaar later, hebben we enorme successen geboekt,” aldus Erik.

“We zijn momenteel bezig met GreenField 2.0, waar nog eens 11.000 m² bijkomt. Hier verbouwen we gewassen en stellen we ook ruimte ter beschikking aan de Stichting Voedseltuin Emmen, een moestuin die via de Voedselbank Zuidoost Drenthe zo’n 600 gezinnen voorziet van puur en eerlijk voedsel van lokale bodem.”

WERELDPRIMEUR - Hemp: de meest duurzame stoel ooit! - VepaBij Sprank Interieurprojecten zijn we trots om de duurzame meubels van Vepa te kunnen leveren. Deze meubels laten zien hoe innovatie en samenwerking kunnen leiden tot positieve verandering voor onze planeet. Neem contact met ons op en ontdek hoe we met deze duurzame meubels jouw ruimtes kunnen transformeren.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.