Sprank

Energie besparen op kantoor

6 tips om energie te besparen op kantoor

Is jouw kantoor bestand tegen de hoge stookkosten? Voorbereiding op de toekomst is van cruciaal belang. De energie-eisen voor gebouwen zijn strenger geworden en energiebesparende maatregelen tillen het energielabel omhoog, waardoor het kantoor aantrekkelijk wordt voor toekomstige huurders of kopers. Maar hoe maak je het kantoor nu energiezuiniger?

Tip 1: Meten is weten

Monitor je energieverbruik. Als je daar inzicht in hebt kun je een verbeterplan maken. Welke apparaten zijn bijvoorbeeld aan vervanging toe en kunnen vervangen worden voor iets wat energiezuiniger is? Let bij het aanschaffen van nieuw apparatuur op het energielabel.

Tip 2: Let op je verlichting

Benut in het kantoor zoveel mogelijk de natuurlijke lichtinval. Vervang TL armaturen voor ledverlichting en schakel lampen tijdig uit. Ook kan het toepassen van een bewegingssensor ervoor zorgen dat lichten onnodig aan staan.

Tip 3: Schakel apparaten automatisch uit

Zorg dat apparaten automatisch uitgeschakeld worden. Frisdrankautomaten en printers kunnen in de nacht uitgezet worden. Ook kun je in de server instellen dat computers automatisch afsluiten. Houd er ook rekening mee dat apparaten niet onnodig vaak gebruikt worden.

Tip 4: Zorg voor de juiste warmte op werkplekken

Op individueel niveau kan de werkplek ook verwarmd worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld infrarood panelen en warmtekussens. Ook een karpet onder het bureau kan een verschil maken.

Tip 5: Flexibele inrichting

Op rustigere dagen zou het een oplossing bieden om de mensen die op het kantoor aanwezig zijn niet verspreid te laten zitten. Door een kleiner afgesloten kantoor, hoeft niet het hele kantoor verwarmd te worden. De Dancing Wall van Vitra kunnen bijdragen aan het flexibel indelen van het kantoor.

Tip 6: Isoleren

Isoleren is één van de beste manieren om warmteverlies te voorkomen. Denk aan raambekleding van Squid, maar ook een karpet houdt warmte vast. Een andere optie is om radiatorfolie aan te brengen, zo voorkom je onnodig warmteverlies. Voor ondernemers zijn er financiële tegemoetkomingen voor energiebesparende maatregelen.

Hulp nodig?

Wil je meer informatie of weten wat wij voor jou kunnen beteken in het besparen van energie op kantoor? Neem gerust contact met ons op via 010-476 51 88 of mail naar info@sprank.nl.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.