Sprank

Green Friday

Geen Black Friday maar een Green Friday.

Overconsumptie heeft grote impact op onze aarde, zoals uitputting van de natuurlijke bronnen, vervuiling en onnodig veel CO2-uitstoot. Het initiatief Green Friday is in 2017 in het leven geroepen als tegenbeweging van het consumeren. Vandaag is het dus een mooie dag om wat duurzame tips te delen die jouw leven en die van jouw kantoor iets duurzamer maken.

1. Geef een boom als cadeau

Op de website van Trees for All kun je een boom cadeau doen. Trees for All planten bomen in Nederland en in het buitenland. Ze streven naar een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden. Als bedrijf kun je eenmalig, maandelijks of jaarlijks een boom laten planten, maar het is natuurlijk ook een origineel cadeau om aan een relatie of aan medewerkers te geven.

2. De 4 R’en

Denk wat vaker aan de 4 R’en. Deze methode is gebaseerd op de afvalhiรซrarchie.
๐—ฅ๐—ฒ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐—ฒ: koop dingen groter in, met minder (plastic) verpakking.
๐—ฅ๐—ฒ๐˜‚๐˜€๐—ฒ: probeer een nieuwe bestemming te vinden voor iets wat je weg wilt gooien.
๐—ฅ๐—ฒ๐—ฐ๐˜†๐—ฐ๐—น๐—ฒ: scheid afval. Afvalscheidingbakken van o.a. Trece, Van Esch, en Rexite hebben een mooi design.
๐—ฅ๐—ฒ๐˜๐—ต๐—ถ๐—ป๐—ธ: bedenk innovatieve manieren om je afval te verminderen.

3. Afvalvissen

Kies voor afval vissen als bedrijfsuitje. Door onder andere PlasticWhale is plastic vissen een zeer populaire activiteit geworden. In de Amsterdamse grachten of op de Rotterdamse wateren kan je dit doen. Het plastic wat zij verzamelen wordt gerecycled tot meubels en meer boten om plastic mee te vissen.

4. Circulaas

Vier met je collega’s geen Sinterklaas maar Circulaas. Geef elkaar iets wat al langer op je zolder ligt te verstoffen maar waar je iemand erg blij mee kunt maken. Een duurzame manier om Sinterklaas te vieren!

 

 

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.