Sprank

Green (duurzame) Friday

Geen Black Friday maar een Green (duurzame) Friday.

Overconsumptie heeft grote impact op onze aarde, zoals uitputting van de natuurlijke bronnen, vervuiling en onnodig veel CO2-uitstoot. Het initiatief Green Friday is in 2017 in het leven geroepen als tegenbeweging van het consumeren. Vandaag is het dus een mooie dag om wat duurzame tips te delen die jouw leven het die van jouw kantoor iets duurzamer maken.

Geef een boom als cadeau

1. Op de website Trees for All kan je een boom cadeau doen. Zij planten bomen in Nederland en in het buitenland. Ze streven naar een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Als bedrijf kan je eenmalig, maandelijks of jaarlijks een boom laten planten. Maar het is natuurlijk ook een erg creatief cadeau om aan een relatie of aan je medewerkers te geven.

De 4 R’s

2. Denk wat vaker aan de 4 R’s. Deze methode is gebaseerd op de afvalhiรซrarchie.
๐—ฅ๐—ฒ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐—ฒ: koop dingen groter in met minder (plastic) verpakking.
๐—ฅ๐—ฒ๐˜‚๐˜€๐—ฒ: probeer nieuwe bestemming te vinden voor iets wat je weg wilt gooien.
๐—ฅ๐—ฒ๐—ฐ๐˜†๐—ฐ๐—น๐—ฒ: scheid afval. Afvalscheidingbakken van o.a. Trece, Van Esch, en Rexite hebben een mooi design.
๐—ฅ๐—ฒ๐˜๐—ต๐—ถ๐—ป๐—ธ: bedenk innovatieve manieren om je afval te verminderen.

Afvalvissen

3. Kies voor afval vissen als bedrijfsuitje. Door onder andere PlasticWhale is plastic vissen een zeer populaire activiteit geworden. In de Amsterdamse grachten of op de Rotterdamse wateren kan je dit doen. Het plastic wat zij verzamelen wordt gerecycled tot meubels en meer boten.

Circulaas

4. Vier met je collega’s geen sinterklaas maar Circulaas. Geef elkaar iets wat al langer op je zolder ligt te verstoffen maar waar je iemand erg blij mee kunt maken. Het is een duurzame manier op Sinterklaas te vieren.

 

 

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.