Sprank

LED-neon in het kantoor

Neonverlichting is een techniek waarbij gasneon, argon of een mengsel daarvan wordt gebruikt om licht te produceren. Wanneer deze gassen worden onderworpen aan een hoge spanning, beginnen ze te gloeien in een bepaalde kleur. Neonverlichting is vaak roodachtig oranje, maar kan ook worden gemaakt in andere kleuren door het toevoegen van andere gassen of door het gebruik van gekleurde coating op de buis.

Hoe neonverlichting toe te passen?

Neonverlichting wordt vaak gebruikt voor reclameborden, binnen- en buitenverlichting, en decoratie. Het is ook populair in kunstprojecten en architectuur. Door milieu- en veiligheidsoverwegingen, inefficiënte en de kosten wordt neon tegenwoordig minder gebruikt.

LED-neon is een moderne variant van traditioneel neonverlichting. In plaats van gasgevulde buizen gebruikt LED-neon LED-lichtbronnen, die energiezuiniger zijn en langer meegaan. Wat ook fijner aan deze techniek is dat het koud blijft. LED-neon is ook flexibeler in termen van vormgeving, omdat het in allerlei verschillende vormen en maten gemaakt kan worden. Ook is het makkelijker te installeren en heeft het een lagere warmte-uitstraling.

Bij onder andere Harmony hebben wij LED-neon geplaatst. Een echte eyecatcher wanneer je dit kantoor binnenkomt. Doordat het in verschillende vormen en maten gemaakt kan worden is het ook mogelijk om het logo in LED-neon te maken.

Sprank Interieurprojecten - kantoor herinrichter

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.