Sprank

De voordelen van groen op kantoor

De afgelopen tijd hebben we veel thuis gewerkt en voor sommige mensen staat terug naar kantoor gelijk aan terug naar een inspiratieloze, betonnen ruimte. Opdrachtgevers vragen ons dan ook vaak om planten toe te voegen aan de kantoorinrichting.

Om de natuur meer binnen te halen kan een kantoor gemakkelijk worden opgefleurd met planten en bloemen, want voor velen staat dit gelijk aan sfeer en gezelligheid. Maar een mooie hangplant of een mooi boeket heeft meer voordelen dan dat het alleen sfeerverhogend is. Mensen hebben namelijk een aangeboren verlangen om met de natuur verbonden te zijn, wat wetenschappers ‘biofilie’ noemen. Door het plaatsen van groen kan je je werkplek een boost geven.

Voordelen en feiten van meer groen op kantoor

·        Helpt stress verminderen
·        Verhoogt productiviteit met 15% (bron: gezondheidsnet)
·        Verlaagd het ziekteverzuim
·        Verbeterde luchtkwaliteit
·        Betere akoestiek
·        10% van het ziekteverzuim van werknemers kan worden toegeschreven aan architectuur zonder verbinding met de natuur (A. Kjellgren, Hanne Buhrkall, 2010)

Maar wist je dat een afbeelding van een groene omgeving ook al wonderen doet? Meer groen in je kantoor creëer je niet alleen door het plaatsen van (kunst)planten maar ook door groene muren, afbeeldingen van bomen of een groen uitzicht kan stressverlagend en productiviteitsverhogend werken.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.