Sprank

5 tips voor een duurzamere kantoorinrichting

Je kantoor verduurzamen klinkt als een groot ding, maar je kunt ook al klein beginnen door bijvoorbeeld het hergebruiken van kantoorartikelen en markers te vermijden, hier zit namelijk oplosmiddel in. Op het gebied van duurzaam (kantoor)interieur is en wordt steeds meer mogelijk. Echter merken we dat onze klanten het soms nog lastig vinden om dit goed aan te pakken. In deze blog geven we 5 ‘simpele’ tips, waarmee je al een groot verschil maakt.

Tip 1 – duurzame meubelen

Probeer zoveel mogelijk producten van Nederlandse markers en ontwerpers te kopen. Iets van dicht bij huis halen, is namelijk ook een vorm van duurzaamheid. Gelukkig zien we steeds vaker dat opdrachtgevers bewust voor een duurzaam interieur kiezen met daarbij horende duurzame producten. Cooloo, Planq en Vepa zijn goede voorbeelden van bedrijven die duurzame kantoormeubilair aanbieden.

Tip 2 – tweedehands producten

Tweedehands producten kopen is een geweldig duurzaam alternatief. Al helemaal als het producten zijn van een duurzaam merk. Zo draag je op beide manieren bij aan een betere wereld. Naast Marktplaats zijn er ook wat minder bekende bedrijven die tweedehands vraag en aanbod samenbrengen. Oogstkaart is hier een goed voorbeeld van, zij hebben platform waarop restmaterialen wordt aangeboden. Ook Insideinside is een mooi initiatief. Dit is een collectief van verschillende architecten en meubelleveranciers bij wie je kunt uitrekenen wat de ecologische voetafdruk van bepaald materiaalgebruik is. Bij Sprank volgen we dit soort noviteiten op de voet.

Tip 3 – meubels huren of leasen

Misschien wist je het niet, maar meubels kun je ook huren of leasen. Er zijn verschillende aanbieders en ook bij Sprank bieden wij deze service aan. Het kan zijn dat je voor een evenement extra meubilair nodig hebt maar het geeft je ook flexibiliteit om de samenstelling van je kantoorinrichting aan te passen. Doordat in de loop van de tijd de meubelen verwisselen van eigenaar is dit daarom erg duurzaam.

Tip 4 – LED verlichting

Naast dat LED een lange levensduur heeft, energiezuinig is, is het ook veiliger dan gewone verlichting. Door het lage verbruik stoot het ook nog eens veel minder CO2 uit en is de LED lamp ruim 90 procent zuiniger dan de standaard gloeilamp. Daarnaast veroorzaken spaarlampen behoorlijk wat straling en dat is ook niet bepaald goed voor mensen. De vierde tip is dan ook: vervang je gloei- of spaarlampen en ga over op LED verlichting.

Tip 5 – meubels pimpen

Als je met elke trend wilt meegaan, ben je minimaal wel elk kwartaal je inrichting aan het veranderen. Niet heel erg duurzaam dus. Maar als je mee wilt gaan met de trends én je steentje wilt bijdragen qua duurzaamheid. Hoe vallen deze twee te combineren? Als je je meubels zat bent is het opknappen van je meubels een optie. Geef die kast een likje verf spuit de lampen een andere kleur of zet andere poten onder je bureau en voilà, je meubel heeft een nieuwe look. Let er wel op dat niet elke verf even duurzaam is. Duurzame verfmerken zijn bijvoorbeeld Fairf of Raw paints.

Wij zijn benieuwd: hoe duurzaam is jouw kantoor momenteel? Laat het weten in de reacties! Gepersonaliseerde tips ontvangen? Neem gerust contact met ons op.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.