VTTI

Toonaangevende leverancier van opslag voor energie en andere essentiële producten zoals chemicaliën

De term ‘energie’ integreerden we door op de hele verdieping het gevoel van beweging mee te geven. We werkten met golvende lijnen die dynamiek en vooruitgang uitstralen.

VTTI is een toonaangevende leverancier van opslag voor energie en andere essentiële producten zoals chemicaliën. Het bedrijf opereert op vijf continenten en nam intrek op een etage in kantoorgebouw The Mark in Rotterdam. We mochten van die verdieping een bijzonder kantoorlandschap maken.  

Energie is het kernwoord bij VTTI. ‘We are VTTI and we are full of energy’, is dan ook de lijfspreuk van het bedrijf. Dat kernwoord resoneert in de hele organisatie. In de producten waarmee wordt gewerkt, in de mensen en uiteraard op de locaties waar wordt gewerkt. Niet voor niets werd de term ‘energie’ dan ook belangrijk in ons ontwerp.

Voor we zover waren, achterhaalden we de wensen van medewerkers dankzij workshops en speeddates.

Hieruit kwam onder andere naar boven drijven dat VTTI een duaal karakter heeft: er is de harde kant van de industrie waarin wordt gewerkt, maar ook de zachte kant die staat voor het reduceren van de CO2-voetafdruk. Ook dit wilden we laten terugkeren in het ontwerp.

De term ‘energie’ incorporeerden we door op de hele verdieping het gevoel van beweging mee te geven. We werkten met golvende lijnen die dynamiek en vooruitgang uitstralen. Die golvende beweging zie je overigens ook terug in het logo van VTTI waarin twee terminals met elkaar zijn verbonden. In hun nieuwe kantoorpand ontwierpen we verschillende Energie Hubs waar medewerkers met uiteenlopende werkzaamheden kunnen bezig zijn. Of dat gaat om brainstormen, elkaar ontmoeten of een meer concentratie vergende klus.

De kastenwand die de verschillende hubs met elkaar verbindt, is gemaakt in de vorm van een golf, oftewel WAVE. Ook daardoor voel je de energie in het pand waarin je veel natuurlijke tinten ziet. Daarnaast gaven we het ontwerp een gelaagd karakter mee. Net als de verschillende aardlagen waarin de grondstoffen waarmee VTTI werkt worden gevonden. Het nieuwe kantoor van VTTI is een bruisende omgeving geworden. Een plek waar je in alle rust kunt werken, maar ook waar je volop energie opdoet.

Fotograaf: Laura Emma

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.