Struyk Verwo Infra

Helpt gemeenten met het realiseren van klimaat-doelstellingen

We tekenden ook ruimte in voor het product waar het bedrijf iedere dag mee werkt: straatstenen.

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. Het bedrijf trok onlangs naar De Meern, waar medewerkers van drie vestigingen onder één dak terecht kwamen.

Iedere verhuizing heeft voor- en nadelen. Te beginnen met hét grote voordeel: een frisse start op een nieuwe plek. Voor sommige medewerkers van Struyk Verwo Infra betekende de verhuizing echter wel dat ze iets langer onderweg zijn naar kantoor dan ze voorheen gewend waren. Het moest dus een éxtra leuke plek worden die de omweg waard maakt.

Verandermanagement was een sleutelwoord in het ontwerp dat we maakten. Om de nieuwe werkplek door iedereen omarmd te laten worden, zagen we al gauw dat eigen betrokkenheid van de werknemers erg belangrijk was.

Ook de mensen van Struyk zelf kregen een grote hand in de inrichting. Dat deden ze op een heel enthousiaste manier.

Daarnaast was er een scherpe deadline gesteld. We kozen voor een pragmatische aanpak. Doordat er veel medewerkers vanaf het eerste moment betrokken waren, kwam niemand in een laat stadium voor verrassingen te staan. Dat had een positief gevolg voor het halen van de deadline.

De kleuren van de huisstijl van Struyk Verwo Infra lieten we terugkomen in het ontwerp, maar dan in een iets zachtere versie. Ook tekenden we ruimte in voor het product waar het bedrijf iedere dag mee werkt: straatstenen. Ze kregen een prominente plek in een grote blauwe kast die als het ware de ruggengraat vormt in het ontwerp. Je komt op het kantoor in De Meern materiaal tegen dat je ook op straat ziet, met daarbij veel aandacht voor groen. De highline in New York (een stadspark op voormalige spoorrails) diende daarbij naast de huisstijl als inspiratie voor het kleurenpallet en het gevoel.

Met de directiekantoren gebeurde iets speciaals: ze kwamen terecht in vergaderruimtes. We maakten een plek waar iedereen zich vrij voelt om te gaan werken als de directie er even niet is. Verder leende een andere corebusiness van Struyk zich voor een knipoog bij het interieur van de bar. Het bedrijf in De Meern maakt namelijk ook buitenmeubilair. Een mooi aanknopingspunt om te gebruiken op deze plek waar medewerkers uit verschillende windrichtingen hun nieuwe werkomgeving kregen.

Foto’s: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.