Nederlands Compliance Instituut

Hét compliance kenniscentrum

Medewerkers van het NCI gaven ons gerichte input over hun wensen in de vorm van verschillende moodboards. Zo werd het een gezamenlijk kunstwerkje.

NCI (Netherlands Compliance Institute) is hét compliance-instituut van Nederland. Het geeft advies over compliance. En het deelt kennis over certificaten en alles wat komt kijken bij het goed volgen van regels in tal van branches. Wij mochten hun nieuwe pand aan de Rotterdamse Jan Leentvaarlaan inrichten. Het werd een project waar we echt samen optrokken met het personeel van NCI.

Het nieuwe pand heeft duidelijk twee gezichten. Op de begane grond komen veel cursisten, opdrachtgevers en klanten over de vloer. De etages daarboven worden bevolkt door de medewerkers van NCI zelf die hier op kantoor werken.

Nu houdt NCI zich vooral bezig met materie wat erg precies, strikt en serieus is. Om een hier een tegenwicht te bieden mocht in het interieur juist terugkomen dat het een trots familiebedrijf, waarbij de uitstraling vriendelijkheid, vrolijk en hip is.

Medewerkers van het NCI gaven ons gerichte input over hun wensen in de vorm van verschillende moodboards. Zo werd het een gezamenlijk kunstwerkje. Verhuizen naar een nieuw pand betekent voor veel bedrijven echt een nieuwe start, zo merken we vaak. Een moment om jezelf opnieuw uit te vinden en met een frisse blik verder te gaan. Dat enthousiasme was voelbaar tijdens het hele project. De medewerkers van NCI zagen een plek voor zich waar cursisten zich welkom voelen. Een echt huiskamergevoel dat juist haaks staat op het oude imago van het instituut.

We hebben gezocht naar een balans tussen de meer openbare begane grond en de etages erboven. Beneden is het duidelijk een meer uitgesproken geheel geworden. Cursisten komen in een soort keuken binnen waar ze zelf koffie kunnen pakken en even kunnen praten voor het echte werk begint. Een loper trekt de bezoekers vervolgens richting de cursus- en vergaderruimtes die meer achterin het pand liggen.

Hoewel de kantoorgedeeltes wat rustiger en neutraler werden dan de benedenverdieping, kreeg het ook een fris karakter met een paar gekleurde wanden.

Vanwege de coronacrisis had het nieuwe pand natuurlijk een wat valse start. Alle opleidingen werden plots online gegeven waardoor nog niet veel bezoekers het nieuwe gebouw van het NCI hebben mogen ervaren. Toch is de nieuwe huisvesting een plek geworden waarmee het NCI in de startblokken staat voor de toekomst.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.