Primaplan

Marktleider in project control

Mensen die weer met plezier naar hun werk gaan. Dat is zo’n beetje het ultieme dat we kunnen bereiken.

Mensen die weer met plezier naar hun werk gaan. Dat is zo’n beetje het ultieme dat we kunnen bereiken. Het kantoor van Primaplan, een bedrijf dag projectplanning verzorgt vanuit Capelle aan den IJssel, was aan een grondige vernieuwing toe. Meer licht en meer openheid waren sleutelwoorden bij het klaren van deze klus.

Zonder al te veel af te doen aan de oude situatie, maar die was na jaren van gebruik toch wat ouderwets geworden. Medewerkers werkten redelijk afgesloten van elkaar in afzonderlijke hokjes op een plek die wel wat extra uitstraling kon gebruiken. De broodnodige openheid creëerden we door het maken van een gevarieerd, mooi kantoorlandschap met veel glas. In de nieuwe situatie zijn er nog wel degelijk afzonderlijke kantoren, maar die zijn veel meer open van karakter.

We maakten een werkcafé waar klanten op een fijne manier kunnen worden ontvangen en we zorgden voor een vergaderruimte die ook goed werkt als ontspanningsruimte.

De kleuren van de nieuwe situatie geven een industrieel, strak en stoer karakter, zonder daarin door te slaan. Soms is het juist het contrast dat voor de juiste balans zorgt. Door veel planten te gebruiken, schaafden we de hardste kantjes af van de industriële kleuren. Zo ontstond een kantoor dat juist warmte uitstraalt. Dat implementeerden we ook in de signing, bijvoorbeeld door het geven van verschillende thema’s waarin Primaplan letterlijk laat zien wat het doet. Een plek om trots op te zijn werd het. En dat merk je ook aan het animo om naar kantoor te komen. Dat is sinds de renovatie namelijk flink verhoogd.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk