Avantage / Rotterdam

IT dat altijd en overal voor jou werkt

Productiever werken met simpele IT, dat is de kernvisie van IT-bedrijf Avantage uit Rotterdam. Het bedrijf gelooft dat IT altijd en overal voor jou moet werken.

En wij bij Sprank geloven op onze beurt weer dat je dit alleen voor elkaar kunt boksen vanuit een kantooromgeving die voor iedereen beter werkt. Een mooi startpunt voor deze klus.

Frank Overhand is eigenaar van Avantage en heeft zelf een interessante, doordachte visie als het gaat om de groei van zijn bedrijf. Kantoren krijgen in de toekomst een andere functie, net als huizen, zo vindt hij. We gaan weer even terug naar vroeger. Bij Avantage wordt niet gesproken over functies, maar over rollen. Die veranderen gedurende de hele dag. Net zoals de behoefte aan het soort plekken waar je werkt constant in beweging is. Avantage onderscheidt zeven kernactiviteiten bij deze rollen: ontvangen, ontmoeten, omringen, overleggen, opletten, oplossen en ontspannen. ‘De zeven o’s’ dus.

Avantage verhuisd van een industriegebied naar een plek midden in de stad aan de Blaak in Rotterdam

Om echt te kunnen doen waar ze in geloven, is Avantage verhuisd van een industriegebied naar een plek midden in de stad aan de Blaak in Rotterdam. Sprank werkte het basisontwerp voor deze nieuwe werkomgeving verder uit naar een interieurontwerp dat past bij Avantage. We bedachten verschillende themaconcepten die in allerlei werkvormen gestalte kregen. Zo kwamen er gamerooms, stand-up plakken, zit-sta werkplekken en teamruimtes. Pioniers uit de IT-sector vormden de inspiratie voor deze thema’s. Daarbij gaven we niet alleen plek aan bekende namen als Steve Jobs (bij Avantage nu een deel van het kantoor waar je in het interieur uiteraard een appel terugvindt) en Bill Gates (in een glazen kantoor). Ook aan minder voor de hand liggende baanbrekers als Tim Berners Lee (de man die .com bedacht) is nu een deel van Avantage gewijd.