NLG verzekeringen

Samen, vertrouwd, zeker

Dankzij strakke houten latten op het plafond en een samenspel van een PVC-vloer en tapijt op de grond, kreeg deze relatief smalle ruimte een wat ander sfeertje dan de werkplekken.

Projecten kunnen op allerlei manier op ons afkomen (of we jagen ze na, het is maar hoe je het ziet). In het geval van NLG in Woerden hadden we geluk: nadat we naar tevredenheid een klus voor onderwijsinstelling Verus hadden geklaard, trok de verzekeraar in hetzelfde pand.

Op aanraden van de pandeigenaar konden we dus ook voor NLG aan de slag. Op de begane grond mochten we veertien werkplekken maken met daarbij twee vergaderruimtes en een koffiehoek. Zo soepel als dit project op ons afkwam, zo gestroomlijnd verliep ook de rest van het ontwerp en de uitvoering. Sterker nog: ons eerste ontwerp dat we tekenden bleek een schot in de roos en mochten we gelijk integraal gaan uitvoeren.

We wilden voorkomen dat alle veertien werkplekken in een grote ruimte werden ingetekend.

Vandaar dat we de werkplekken per tweetal langs de gevel indeelden waardoor er in het midden van de ruimte plek ontstond voor de vergaderplekken en de koffieruimte. Dit plekje kreeg een erg knus karakter, al zeggen we het zelf. NLG heeft het geluk dat op de begane grond een centraal restaurant-café zit waar ook andere bedrijven gebruik van kunnen maken. Dat gaf wat ademruimte voor de koffiehoek, omdat er niet ook geluncht hoeft te worden.

Dankzij strakke houten latten op het plafond en een samenspel van een PVC-vloer en tapijt op de grond, kreeg deze relatief smalle ruimte een wat ander sfeertje dan de werkplekken. Een prima stukje kantoor met een soort hoteluitstraling om even bij te praten, koffie te drinken of een krantje te lezen.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.