Dole

At Dole Packaged Foods we believe good, healthy, affordable, and delicious foods should be more like sunshine.

Wat al snel duidelijk werd, was dat we het contrast wilden opzoeken met de locatie buiten en dat we een kantoorlandschap wilden maken waar mensen graag samenkomen.

Het van origine Hawaïaanse bedrijf Dole geldt als het grootste fruitbedrijf ter wereld. Het hoofdkantoor van de tak houdbaar fruit zetelt sinds kort in hartje Rotterdam aan het Weena. Midden tussen al die hoge gebouwen en hectiek, creëerden we samen met interieurarchitect Casper Schwarz een warme werkomgeving.

Het ontwerp ontstond min of meer in een snelkookpan. Omdat het echt om een nieuwe locatie van Dole ging, werkten we met een redelijk blanco canvas. Dat had voordelen omdat we niet de last van een vorige locatie hoefden mee te dragen, maar het betekende ook puzzelen omdat er relatief veel wensen lagen voor het aantal vierkante meters die beschikbaar waren. Wat al snel duidelijk werd, was dat we het contrast wilden opzoeken met de locatie buiten en dat we een kantoorlandschap wilden maken waar mensen graag samenkomen. 

Voor een bedrijf dat bij veel mensen bekend staat om de bananen en ananassen, lag het uiteraard voor de hand om tropische elementen in te zetten in het interieur.

Die groei mocht zich wel manifesteren in het pand dat een frissere, stoerdere uitstraling mocht krijgen die meer bij deze tijd past. Daarvoor hebben we dankbaar gebruik kunnen maken van het zwart, blauw en wit dat al terug is te vinden in de huisstijl van Daikin. Door het gebruik van deze eigen kleuren, voel je ook echt beter waar je bent.

En zo’n tropisch sfeertje kan ook eigenlijk geen kwaad, op een plek met veel hoogbouw en weinig groen eromheen. Zo gebruikten we veel organisch materiaal in het ontwerp. Verschillende (hang)stoelen zijn gemaakt van rotan en dankzij de golfbewegingen in het tapijt van het Deense merk Ege krijg je echt een strand-achtig gevoel. En dat sluit weer aan bij de strandtentconstructie die we bij sommige werkplekken optuigden. Ook de verschillende mospanelen zorgen voor een relaxte en speelse sfeer waar de werknemers van Dole op hun fonkelnieuwe werkplek fijn kunnen samenwerken.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.