Breadbox

Versatile shipping operator dedicated to the Africa trade

Een echt penthouse-gevoel waarover wij ook in een woord ‘wow’ zeiden toen we er voor het eerst binnen stapten.

Maak een werkplek die vooral niet op een kantoor moet lijken. Dat vroeg Breadbox ons toen we aan de slag gingen met hun nieuwe werkomgeving. Mooie uitdaging en leuk om met die frisse benadering te gaan zoeken naar wat er eigenlijk belangrijk is op een werkplek.

Breadbox is een specialist in het bezorgen van pakketten van en naar West-Afrika. Ook dat element wilde het bedrijf uit Rotterdam graag terugzien in het interieur. Iets anders waar we niet omheen kwamen was de locatie van Breadbox. En gelukkig maar. 

Het bedrijf huist fier op de bovenste verdieping van een pand aan de Blaak in het centrum van de stad.

Dat zorgt voor een fantastisch uitzicht van 360 graden wat ongetwijfeld stof van gesprek is met iedereen die hier voor het eerst op bezoek is. Een echt penthouse-gevoel waarover wij ook in een woord ‘wow’ zeiden toen we er voor het eerst binnen stapten.

Licht(inval) werd dus erg belangrijk in het ontwerp. Niet te veel wit, maar juist een donker plafond waardoor het geheel juist niet het kantoor-gevoel kreeg. Licht kan je werkplan overigens maken, maar juist ook breken. Dus op een plek waar je helemaal rondom grote ramen hebt, is het zaak de juiste kleurenbalans te vinden.

De nieuwe werkomgeving werd vooral een aangename ontmoetingsplek waarin we verschillende Afrikaanse elementen verwerkten zoals vormen, patronen, instrumenten, beelden, veel groen en natuurlijk warme kleuren. Nu was de vraag om een werkplek te maken dat geen kantoor mocht lijken natuurlijk makkelijker gesteld dan beantwoord. Want aan sommige kantoor-aspecten, zoals bureaus en computers ontkwamen we natuurlijk niet helemaal. Toch werd het verre van een standaard kantooromgeving van waaruit je ieder hoekje van Rotterdam en omgeving prachtig kunt zien.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.