Harmony

Verzekeraar van mobiele telefoons

We ontwierpen een kantoorlandschap met een moderne uitstraling, maar met een warm gevoel. Paars en groen bleek hiervoor de perfecte kleurcombinatie.

Harmony is een verzekeraar van mobiele telefoons. Op hun nieuwe plek aan de Admiraliteitskade in Rotterdam maakten we een kantoorlandschap waar zowel ruimte voor rust als reuring is.

Als je als bedrijf gaat verhuizen, is een werkplekanalyse enorm waardevol. Je wilt immers voorkomen dat het altijd voelt alsof je in een balzaal zit, maar tegelijkertijd is extra ruimte om te groeien erg fijn. We begonnen de innige samenwerking met Harmony dan ook met een grondige werkplekanalyse.

Bij ieder project komen we wel uitdagingen tegen. In het geval van Harmony was het zaak dat we de balans wisten te vinden tussen rust en reuring.

In een dergelijk servicecenter is er natuurlijk altijd de nodige dynamiek van mensen die veel bellen. Maar, er zijn ook genoeg collega’s die juist meer rust nodig hebben voor hun werk.

We ontwierpen een kantoorlandschap met een moderne uitstraling, maar met een warm gevoel. Paars en groen bleek hiervoor de perfecte kleurcombinatie. Elkaar ontmoeten kan in het nieuwe kantoorlandschap op een laagdrempelige manier. Maar jezelf even afzonderen kan net zo makkelijk.

Samen met Harmony bedachten we vijf ruimtes: Mute is er om de stilte op te zoeken. In Connect maak je juist verbinding met collega’s. Dat gaat in de IMEI (dat staat voor International Mobile Equipment Identity) nog een stap verder. In de Apple studio maakten we een plek waar film- en beeldmateriaal opgenomen kan worden. En in de Key room staat verbinding met de buitenwereld centraal. Dit alles onder toeziend oog van Graham Bell, de grondlegger van telefonie die we in een moderne paasgroene vorm goten. En met natuurlijk genoeg Rotterdamse elementen die niet misstaan op een plek vlak aan het water.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.