Metis

Metis IT ontwerpt en realiseert IT infrastructuur.

Het nieuwe kantoorlandschap van Metis werd een verwelkomende hub waarin consultants fijn flexibel kunnen samenkomen of werken en de mensen uit de vaste schil een vaste plek kregen.

Metis is een IT-bedrijf dat vindt dat IT mensen moet ondersteunen, vooral bij hun werk. Op onze beurt mochten wij Metis weer ondersteunen in hun werk door het maken van een nieuw kantoorlandschap.

Het logo en de huisstijl van Metis is gebaseerd op Tangram, een eeuwenoud Chinees spel. Het idee hierachter is dat met losse componenten een geheel gemaakt kan worden dat perfect werkt. Met de zeven geometrische vormen van Tangram kun je eindeloos veel verschillende silhouetten maken.

 

Voor ons als interieurarchitecten zijn dit natuurlijk dankbare elementen die we kunnen inzetten in een nieuw ontwerp.

De vorige locatie waar Metis huisde, was redelijk anoniem. De eigen identiteit mocht wat ons betreft veel meer naar voren komen en daarbij hebben we dankbaar gebruik kunnen maken van de kleuren uit het logo en de huisstijl. Het werd een krachtig geheel dat behoorlijk out-of-the-box ontworpen is. Op de plekken waar ontmoeten centraal staat, vind je de meest uitgesproken kleuren. Daar waar vooral gewerkt wordt, werd het ontwerp wat ingetogener van aard. Maar overal werd het lijnenspel leidend.

We kregen overigens eigenlijk maar één voorwaarde mee bij aanvang van het project: het beton moest zoveel mogelijk blijven. Ziet er stoer uit, maar vormt wel een behoorlijke uitdaging op het gebied van akoestiek. Dit losten we op door een grote spanframe wand tegen de kern aan te plaatsen, waardoor de akoestiek aanzienlijk verbeterde. Het nieuwe kantoorlandschap van Metis werd een verwelkomende hub waarin consultants fijn flexibel kunnen samenkomen of werken en de mensen uit de vaste schil een vaste plek kregen.  

Fotograaf: Chiela van Meerwijk