LMC Vak College

Bewegen en leren op maat!

Het Noordrand College, een beroepsgerichte VMBO school in Rotterdam, kreeg na jarenlange voorbereiding met de gemeente goedkeuring voor nieuwbouw aan de Argonautenweg in Rotterdam Hillegersberg.

De locatie is geschikt voor ca. 350 VMBO-leerlingen. De ambitie was om voor het Noordrand College een kleinschalige, uitdagende en inspirerende leeromgeving te creëren. De naam werd veranderd van het Noordrand College naar het Vak College Hillegersberg wat ook duidelijk uitgedragen moest worden in het nieuwe pand. 

Een rustige en neutrale basis.

We werden gevraagd deel te nemen aan de aanbesteding voor de inrichting van de personeelskamer en aula met de loungeruimte. Gezocht werd naar een sfeer waarbij de architectuur van het gebouw als uitgangspunt werd genomen. Verder was de vraag om een rustige en neutrale basis te creëren met structurerende elementen in kleur en eerlijke materialen. De huiskleuren zijn oranje en blauw.

We zijn er erg trots op dat we de aanbesteding hebben gewonnen en zo mochten bijdragen aan een nieuwe werkplek voor de docenten en leerlingen.
De vorm van het gebouw hebben we vertaald in een zitelement voor de leerlingen in de aula met in het midden van het meubel een metershoge boom.
De term “Do it! Move it!” van de school hebben we als knipoog vertaald door het plaatsen van twee fietsen aan het zitmeubel. Naast dit meubel kunnen de leerlingen lunchen aan ronde tafels, chillen op zitzakken op het podium en met elkaar werken aan een project aan de lange werktafel met bankjes in de lounge.

De docentenkamer heeft een ruimte gekregen waar ze in rust kunnen werken achter een pc, een huiskamer setting waar ze kunnen overleggen en een lange tafel om te lunchen met elkaar. 

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.