HD Groep

Een bedrijf dat inspirerende plekken creëert waar mensen graag wonen

HD is een specialist in Ontwikkeling, Architectuur en Projectmanagement. Een bedrijf dat inspirerende plekken creëert waar mensen graag wonen, werken en zijn. Een opdrachtgever dus die zelf werkt en denkt in het verlengde van wat Sprank doet.

Directeur/eigenaar Robin Dijkgraaf vroeg ons om hun eigen visie te vertalen naar een interieurontwerp waarmee de werknemers van HD mee verder konden. Sprank ontwierp het project niet alleen, maar zorgde ook voor de bouw. Verder begeleidden we het hele project. Een mooie en tegelijkertijd uitdagende klus. In de eerste plaats natuurlijk omdat HD zelf ook behoorlijk kaas heeft gegeten van wat een goede werkplek zou moeten zijn. Daarnaast was de tijdelijke huisvesting op een andere etage in het pand een aardige beproeving. Vanwege het tijdelijke karakter, maar ook omdat er verschillende andere bedrijven gevestigd waren. Uiteindelijk zijn twee hele etages van het pand gerenoveerd.

Op het kantoor pasten we uiteindelijk verschillende werkvormen toe.

Zo maakten we een omgeving waar mensen graag samen met elkaar werken en zijn. We bedachten en maakten projectvloeren en afdelingen met de precies de juiste verdelingen. Daarin kunnen mensen van HD nu in teams te werken, terwijl de werkvloer toch een open karakter heeft. Ook merk je dat de akoestiek nu bijdraagt aan een fijne werkomgeving. Geluncht wordt er natuurlijk gezellig gezamenlijk. En er is nu een verwelkomende ruimte om elkaar te ontmoeten. Daarnaast maakten we vergaderzones met verschillende thema’s die aansluiten bij de focusgebieden van HD.