Lekkerkerker Group

Wereldwijd specialist in zuivel en voedsel machines

Een omgeving waarvan je weet dat het bedrijf er een hele tijd mee vooruit kan.

De Lekkerkerker Group kent eigenlijk twee gezichten. Het bedrijf maakt machines voor de zuivelindustrie, maar produceert zelf ook melkproducten. Toen de verschillende onderdelen van het familiebedrijf onder één dak kwamen, mochten we hun nieuwe plek realiseren in een fijne samenwerking met Verstoep bouwadvies en architectuur.

Een bedrijf dat twee verschillende hoofddisciplines heeft, levert dit vaak contrasten op die we dankbaar kunnen gebruiken in een ontwerp. Tegelijkertijd is het een uitdaging om van alles één geheel te maken, met een overkoepelende uitstraling. De Lekkerkerker Group maakt zowel machines als bijvoorbeeld kaas. En ze opereren internationaal, maar ook lokaal.

Stoer en warm. Dat is de kern van het ontwerp dat recht doet aan de expertises van Lekkerkerker.

Het bedrijf huist in een loods dat is getransformeerd in een kantoorruimte. Daarin hebben we een huiselijk gevoel proberen te creëren waar medewerkers zich echt op hun plek voelen. Dat gevoel past bij het familiebedrijf als Lekkerkerker Group. Een omgeving waarvan je weet dat het bedrijf er een hele tijd mee vooruit kan.

Voor de klanten die uit alle windhoeken naar Lopik komen, zorgden we voor een paar herkenbare, typisch Nederlandse elementen. Zo vind je afbeeldingen van Kinderdijk, Utrecht en het Rijksmuseum terug in het pand. Zo werd het kantoor een verwelkomend kantoorlandschap voor de medewerkers en tegelijkertijd een mooi visitekaartje voor alle internationale bezoekers van het bedrijf.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk