Hoge Erasmus / Rotterdam

Kenmerkende woontoren met kantoren in het centrum van Rotterdam

De Hoge Erasmus is een kenmerkende woontoren met kantoren in het centrum van Rotterdam, vlak naast de Erasmusbrug.

Door het vertrek van een grote huurder, vroeg Ooms makelaars aan Sprank hoe dit bedrijfspand van ongeveer 10.000 m2 aantrekkelijker gemaakt kon worden voor nieuwe huurders. We deden een flinke studie en kwamen tot de conclusie dat er fors geïnvesteerd zou moeten worden in een nieuwe entree.

De entree moest een landschap worden waar de bezoeker, maar ook de medewerker zich meteen welkom voelt.

Voorheen was de entree niet meer dan een plek waar je simpelweg het pand binnenkwam. Dat kon en dat moest anders, vonden wij. Althans, als je het gebouw echt aanlokkelijk wilde maken voor die nieuwe huurders. De entree moest een landschap worden waar de bezoeker, maar ook de medewerker zich meteen welkom voelt. Waar je wordt ontvangen door een hostess en even een kop koffie kunt drinken terwijl je wacht.

Gelukkig was de opdrachtgever het met ons eens. Dat kostte even overredingskracht. Logisch, want een verbouwing waar je ook nog eens 500m2 kantoorruimte voor moet inleveren, is nogal een investering. Maar, die investering heeft zich al snel terugbetaald. Na de oplevering werden inderdaad nieuwe huurders gevonden die nu gebruik kunnen maken van een entree met allure. Ook de andere huurders van het pand kunnen er een korte meeting hebben of bijvoorbeeld werken tussen twee afspraken in. Er is een huiskamer en er zijn voldoende verschillende soorten zitplaatsen. Het nieuwe ontvangstgebied doet de kenmerkende toren van 93 meter hoog eer aan.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.