Besix Nederland

Expertise in complexe utiliteitsbouw

In de complexe utiliteitsbouw heeft BESIX Nederland expertise ontwikkeld in het bouwen van kantoren, winkelcentra en bijzondere hoogbouw woontorens.

Om op de toekomst voorbereid te zijn heeft Sprank voor Besix diverse haalbaarheid studies uitgevoerd naar bestaande kantoorpanden in de omgeving van Barendrecht. Deze studies hebben uitgewezen dat er geen beschikbare locatie waren die voldeden aan de eisen en wensen van Besix Nederland. Om die reden is er gekozen om een nieuw kantoor, dat smart en duurzaam is, te bouwen in Dordrecht.

Het nieuwe kantoor moest in alle opzichten een visitekaartje worden waar de gezondheid en het welzijn van de mens en duurzaamheid op het gebeid van energie, water en afvalstromen centraal staan.

Kort om well-being! Dit heeft tot een energieneutraal gebouw geleid met veel daglicht door de glazen gevel en een atrium en met veel aandacht voor de groenvoorziening. Het is een gebouw dat zelf zijn energie opwekt, door zonnepanelen en een interne batterij, applicaties om efficiënter te werken. Het eindresultaat is een gebouw waar het energieverbruik, mede door een voortreffelijke isolatie, maximaal geoptimaliseerd werd.

Het ontwerpteam van Sprank heeft voor Besix het totale interieurontwerp en de werkvoorbereiding voor de afbouw van het nieuwe kantoor getekend. “Ontwerpen en maken” in de ultieme uitvoering. De centrale vraag voor het team van Sprank hierbij was; maak van de grote open kantoorvloer werkruimtes waarbij het samenwerken in teams wordt gestimuleerd en vanzelfsprekend is. Het resultaat ; variatie in vergaderruimtes, overlegplekken, werkplekken voor teams met zit-statafels, ontmoetingsplekken, focus- en concentratieruimtes, lunchruimte en uitnodigende ontvangstruimte.