Gemeente Gorinchem

Sterken brengen sterken voort

Gorinchem is een stad met 36.000 inwoners en heeft een historische binnenstad welke met haar groene vestingwallen de grootste vesting van Nederland vormt. Voor de herinrichting van de raadzaal heeft de Gemeente Gorinchem in de zomer van 2019 een aanbesteding uitgeschreven om deze de komende jaren weer te laten voldoen aan de eisen die de moderne tijd eraan stelt.

In samenwerking met RoosRos architecten, Oud-Beijerland.

Sprank heeft de aanbesteding gewonnen op basis van prijs, kwaliteit, duurzaamheid en Plan van Aanpak. De uitvoering van het project stond gepland in de periode 1 augustus 2019 tot en met 21 december 2019, waarbij het uitgangspunt is dat de raadzaal vanaf 31 december 2019 weer beschikbaar is. Voor de gemeente was het van belang dat de raadzaal zo kort mogelijk buiten gebruik is. Een realistische/haalbare planning van de uitvoering was de basis om de raadzaal op tijd op te leveren.

RoosRos architecten heeft getekend voor het ontwerp en kregen als opdracht mee om de technisch en esthetisch verouderde ruimte een kwaliteitsimpuls te geven.
De raadzaal heeft, o.a. in het circulair vloerkleed waarop de stads plattegrond is gedrukt, gouden accenten verwijzend naar het goud in het wapen van de gemeente; Fortes creantur fortibus “Sterken brengen sterken voort” .

Aan de binnenzijde van de raadtafel, uitgevoerd in Europees eikenhout, is een groot rond zit element geplaatst die multifunctioneel gebruikt kan worden. De raadzaal is voorzien van een uiterst modern audio/video systeem zodat raadsvergaderingen live gestreamd worden, waardoor iedere inwoner van Gorinchem de raadvergaderingen live kunnen volgen.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.