De Vries en Verburg

Bouwen op karakter

“Wij zijn ons bewust van ons rentmeesterschap. Duurzaam en circulair bouwen zijn belangrijke onderdelen geworden van onze werkwijze, wij zetten tien jaar geleden al een duurzame koers in”.

Dit zegt Timo Stuij, planontwikkelaar bij De Vries en Verburg Bouw.

Verantwoord omgaan met de grondstoffen zit nu al geruime tijd in het DNA van De Vries en Verburg. Bij de verbouwing die onlangs heeft plaatsgevonden is het kantoorgebouwen gecertificeerd en is De Vries en Verburg participant van DGBC (Dutch Green Building Council) geworden.

Een mooie uitdaging weer voor de ontwerpers van Sprank; maak een ontwerp dat past bij de ambitie, pas producten toe met een duurzaam karakter.

Zorg voor werkplekken die de medewerkers faciliteren bij hun ideale werkplek. De bureaus moeten groot van formaat zijn, in een hoekopstelling en ergonomisch. Zittend en staand werken is de norm. We hebben producten geselecteerd en proefmodellen geleverd en gekozen is voor Nederlands fabrikaat Vepa. Met Vepa hebben we al geruime tijd een goede samenwerking vanwege de gezamenlijk duurzame visie en doelstellingen. Hergebruik van materialen, tweede leven geven aan meubilair, stoelen die gemaakt zijn van gerecycled petflessen en actief participant van Plastic Whale. 

Naast meubilair is de keuze om de ruimteakoestiek op een goed niveau te brengen van enorm belang geweest in het ontwerp.  Uiteraard speelt het plafond hierbij een belangrijke rol. Maar ook creatieve oplossingen hebben een bijdrage geleverd aan de verbetering van de akoestiek, plafondeilanden in diverse zones van (gerecycled) tapijt gemaakt met een hoge akoestische absorptie, wanden bekleed met vilt (van oude PET flessen) bureauschermen opgevuld met oude gerecyclede kleding afkomstig van de bouwvakkers van De Vries en Verburg.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.