DCM EMBA

Partner voor klanten in de olie-, gas- en chemische industrie

Een sfeer die past bij de rest van het kantoor dat overall een industriële look kreeg, passend bij de core business van DCM EMBA.

DCM EMBA is een bedrijf gevestigd in België, dat technische installaties levert voor de voor olie-, gas- & chemische industrie. Het zijn robuuste systemen en oplossingen waarbij een dito forse uitstraling van hun kantoorpand past.

Aanvankelijk zouden we maar een deel van het bedrijfspand dat onder de rook van de haven van Antwerpen ligt aanpakken. We ontfermden ons onder andere over de directiekamers en een zithoek in de hal waar even kan worden overlegd. De akoestiek in de situatie zoals we hem aantroffen was niet ideaal, wat we verbeterden door het plaatsen van glaswanden en tapijt.  

De eerste keer dat we bij DCM EMBA binnenkwamen, zagen we al gelijk dat het zonde zou zijn als we niet ook de hal en het trappenhuis onder handen zouden nemen.

Door ook dit mee te nemen in ons ontwerp, zou het pand ineens een veel modernere uitstraling kunnen krijgen. Een zienswijze waar onze opdrachtgever het gelukkig mee eens was.

De hal kreeg dan ook een flinke metamorfose: van mintgroen naar zwart antraciet. De ronde wenteltrap gaven we een betonnen look waardoor het pand ineens een prominent trappenhuis kreeg met een stoere uitstraling. Een sfeer die past bij de rest van het kantoor dat overall een industriële look kreeg, passend bij de core business van DCM EMBA. Over core business gesproken: in het pand is ook een plekje ingedeeld voor een oude benzinepomp. Voor de balans in het stoere geheel implementeerden we een paar warme elementen, zoals een Chesterfield bank en een nieuwe bakstenen muur met een oude uitstraling.

Een foto van de haven van Antwerpen kon natuurlijk niet ontbreken in het ontwerp. Maar wel een die is gemaakt tijdens zonsondergang, waardoor dat stoere beeld ook de nodige warme gloed mee kreeg.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk