CP Group

Van wereldwijde logistiek en distributie tot het reinigen en onderhouden van warmtewisselaars

Kleurrijk, maar niet te explosief, rustig genoeg voor het beoogde doel, luchtig én tijdloos.

Wereldwijde logistiek, reinigen en onderhouden van warmtewisselaars én leveren van hoogwaardige reinigingsproducten voor het wassen van chemical- en producttanks. Deze uiteenlopende specialismes van CP Group boden een paar fijne aanknopingspunten voor hun nieuwe kantoorlandschap in het Rotterdamse havengebied.

Wat verandering op zijn tijd kan geen kwaad. Sterker nog: een flinke revisie kan voor zorgen voor een frisse nieuwe blik die veel energie geeft. Zo ook bij CP Group.

Voordat we voor ze aan de slag mochten, huisde het bedrijf in een traditionele omgeving: veel klassieke meubels in een wat donkere omgeving. Een beetje alsof je een pub binnenliep.

Dat kon en mocht veel lichter, transparanter en meer verwelkomend. Zeker op zo’n prachtige, eersteklas locatie als waar het pand van CP Group staat.

Het uitzicht op de Rotterdamse haven is vanuit het gebouw namelijk fenomenaal. Iedereen die hier binnenkomt, zal er gelijk over beginnen. Van dat element maakten we in het nieuwe kantoorlandschap dankbaar gebruik. Het uitzicht oogt als een schilderij dat continu verandert. Om dit goed tot recht te laten komen, kozen we voor een niet al te druk interieur. De buitenomgeving biedt immers al genoeg visuele input.

Daarnaast kozen we voor de kleurcombinatie blauw/roestbruin. Blauw refereert aan de schoonmaakproducten die CP Group maakt, roestbruin is een kleur die doet denken aan de scheepvaart. Het is een combinatie die bovendien wonderwel werkt: warm en fris te gelijk. Kleurrijk, maar niet te explosief, rustig genoeg voor het beoogde doel, luchtig én tijdloos.

Een andere grote ommezwaai was de nieuwe middenkern. We verwijderden de bestaande kern en plaatsten op die centrale plek een scheepsdekvloer, helemaal in de stijl van de omgeving buiten. De lounge in deze middenkern doet dienst als zone tussen de lunchruimte en de werkzone. Samen lunchen was erg belangrijk, gaf CP Group aan voordat we aan de slag gingen. Door de wanden van de nieuwe kern transparant te houden, kreeg het uitzicht ook vanuit de omgeving waar de nadruk ligt op elkaar ontmoeten genoeg ruimte.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.