Daikin

De marktleider in klimaatoplossingen

De ontmoetingsplek werd een echte break op de zevende verdieping waar het makkelijk en fijn contact maken is met collega’s of klanten.

Voor Daikin, het van origine Japanse bedrijf gespecialiseerd in airconditioning, verwarming en ventilatie, mochten we al eerder verschillende etages in hun hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel onder handen nemen. Daikin kwam terug bij Sprank met de vraag of we die gecreëerde look & feel konden doortrekken naar de twee bovenste verdiepingen van het pand waar de directie en verschillende andere kantoorfuncties huizen.

Daikin is een bedrijf dat hard groeit. Op het gebied van klimaatsystemen gebeurt momenteel immers veel.

Die groei mocht zich wel manifesteren in het pand dat een frissere, stoerdere uitstraling mocht krijgen die meer bij deze tijd past. Daarvoor hebben we dankbaar gebruik kunnen maken van het zwart, blauw en wit dat al terug is te vinden in de huisstijl van Daikin. Door het gebruik van deze eigen kleuren, voel je ook echt beter waar je bent.

Het project nam gaandeweg steeds grotere vormen aan. Want aanvankelijk zouden we maar een paar aanpassingen in het kantoor verrichten. Dat werd uiteindelijk een uitgebreide verbouwing waarin we onze visie op wat een veelzijdig, gezond kantoorlandschap nodig heeft, mooi hebben mogen uitwerken. De ontmoetingsplek werd een echte break op de zevende verdieping waar het makkelijk en fijn contact maken is met collega’s of klanten. Een niet te onderschatten plekje, zeker in een omgeving waar vanwege de groei ook veel nieuw personeel aan de slag gaat.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk