SFI

World of fruit

Daar waar de oude werkplek bestond uit nogal wat verschillende eilandjes, hebben we geprobeerd er nu veel meer een geheel van te maken.

Vanwege de herontwikkeling van het gebied waar SFI Rotterdam BV zetelde, was de fruitimporteur genoodzaakt een nieuw onderkomen te vinden. Niet een gangbare situatie natuurlijk en daardoor des te belangrijker om de directie en medewerkers van het familiebedrijf op een intensieve manier mee te nemen in het traject van het creëren van hun nieuwe werkomgeving. 

Draagvlak creëren was bij dit project erg belangrijk. En dus spraken we grondig met verschillende medewerkers over hun wensen en ideeën. Door er bewust mee in de weer te gaan, kregen ze steeds beter een beeld van wat er op de oude locatie eigenlijk ontbrak en hoe dit op de nieuwe plek ingevuld zou kunnen worden. Zo’n min of meer gedwongen verhuizing biedt namelijk natuurlijk ook kansen. We hebben geprobeerd de klant te helpen de juiste keuzes te maken zonder daarbij af te wijken van het DNA van het bedrijf. Een van de wensen van SFI was dat er meubilair meegenomen werd vanuit de vorige locatie. Meubelstukken die weliswaar goed en degelijk waren gemaakt, maar die qua uitstraling al een tikje hadden gekregen door de tand des tijds.

Het pand waar SFI terecht kwam werd helemaal casco opgeleverd. Door letterlijk lijnen op de muren en wanden te tekenen hebben we onze klant inzichtelijk kunnen maken wat er allemaal mogelijk was.

Het was daarnaast zoeken naar een goede balans tussen oud en nieuw. Het oude meubilair kreeg in de nieuwe setting weer ander elan. We pasten het kleurenmotief van de nieuwe elementen aan bij de oude inboedel die mee was gekomen.

Daar waar de oude werkplek bestond uit nogal wat verschillende eilandjes, hebben we geprobeerd er nu veel meer een geheel van te maken. De keuken staat nu bijvoorbeeld letterlijk in het hart van het pand wat ervoor zorgt dat het sociale karakter van dit familiebedrijf op de werkvloer meer ruimte kreeg. Ook maakten we een plek waar je met een mooi uitzicht op de Maas even apart kunt bellen of overleggen. Overigens komt diezelfde Maas terug in sommige elementen in het ontwerp, zoals het tapijt dat een soort gevoel van stroming en beweging geeft.

Doordat we de klant in alle stappen van het hele proces hebben meegenomen, waren er bij de oplevering eigenlijk geen verrassingen meer. En dat was in dit geval een zeer positieve noot. 

Fotograaf: Chiela van Meerwijk