Sprank

De noodzaak van goed kabelmanagement

Wanneer er wordt gesproken over een nieuwe kantoorinrichting, of het aanpassen ervan, wordt niet altijd meteen gedacht aan de bekabeling van de werkomgeving. Maar wanneer de gebruikers eenmaal hun intrek hebben gedaan en de IT-hardware op de werkplekken wordt geplaatst, wordt het mooie beeld van de inrichting al snel verstoord door de vele kabels. Buiten dat een rommelige werkplek niet professioneel overkomt, zorgt het ook voor functionele problemen. Zo kan men struikelen over kabels of in de knoop raken met de kabels. Dit komt zeker de functionaliteit van de werkplek niet ten goede.

Comatters is de specialist in het verhuizen, demonteren, monteren, aansluiten en bekabelen van IT-hardware en gerelateerde werkplekoplossingen. Wij zijn van mening dat elke gebruiker een optimale werkplek verdient om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Hiervoor is een werkomgeving nodig die ondersteunt en niet een die dirigeert. Samen met onze partner Sprank zorgen wij ervoor dat de werkplek verbeterd wordt en de gebruiker de focus kan leggen op zijn werk.

 

Struikelgevaar

Het wegwerken van de bekabeling kan door het inzetten van verschillende oplossingen worden gecombineerd met expertise in de uitvoer. Onze monteurs zijn ervaren in het voorkomen van risicovolle situaties op kantoor. Hierbij valt te denken aan struikelgevaar door losliggende bekabeling. Wanneer men werkplekken aansluit is het belangrijk dat overal waar er gelopen wordt de bekabeling wordt weg gewerkt in een vloergoot. Deze vloergoot zorgt ervoor dat men niet over de kabels kan struikelen en daarmee zichzelf bezeert en de hardware beschadigd.

 

Arbowet

In de Arbowet staat dat elke organisatie met 40 uur arbeid per week een risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) moet opstellen. Dit is een checklist waarin de potentiele risico’s staan voor de gezondheid van de werknemers. De werkgever is verplicht de risico’s te onderzoeken en binnen zijn kunnen te verminderen en/of te verhelpen. Comatters adviseert bedrijven over de RI&E punten aangaande stroomvoorzieningen en gezond werken op kantoor. Vele kantoorhouders zijn zich er nog niet van bewust dat het verkeerd aansluiten en aanleggen van werkplekbekabeling hand in hand gaat met grote risico’s. In ons werk komen wij dagelijks situaties tegen die potentieel brand- en struikelgevaar veroorzaken. Wist u bijvoorbeeld dat er een specifieke aansluiting gebruikt wordt om veilig meerdere werkplekken op elkaar aan te sluiten?! Deze aansluiting techniek zorgt ervoor dat het gevaarlijke ‘’stekkerblok in stekkerblok’’ verbannen wordt in een verantwoord kantoor. Het laten voorlichten door een specialist over de werkwijze en in de toe te passen producten is dan ook een must om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

 

Werkplekreiniging

Om een gezonde en veilige werkplek te creëren is het goed reinigen van een werkplek van essentieel belang. Immers willen wij allemaal dat gezonde medewerkers gezond blijven en niet door het vuil en stof van een ander heen moeten om hun werk te kunnen verrichten. Een van de grootste struikelblokken voor het reinigen van werkplekken is de werkplekbekabeling, die goede schoonmaak hindert. Het gemiddelde schoonmaakbedrijf is immers niet bevoegd om aan de IT-hardware te komen en zullen gezien de risico’s dit dan ook altijd mijden. Dit houdt in dat wanneer de bekabeling onder, op of rondom de werkplek loshangt en deze in de weg zit, deze ruimtes niet effectief en efficiënt gereinigd kunnen worden.

 

Data verlies

Ondanks de vele mogelijkheden vandaag de dag met WiFi prefereren bedrijven altijd nog een vaste internet bekabeling voor de werkplekken. Een vaste bedrading zorgt voor een stabiele en probleemloze verbinding met het internet. Vaste bedrading zorgt wel weer voor een uitdaging: hoe werken wij dat netjes weg in het meubel?! Een datakabel is extreem gevoelig en een kleine breuk of beschadiging kan al zorgen voor data verlies! Om dit te voorkomen is voldoende lengte in de kabel nodig en de juiste middelen om te zorgen dat de gebruiker niet in de knoop raakt met de kabels. Hierbij valt te denken aan kabelbinders, kabelgrips en kabelgoten onder het werkblad om alles netjes weg te werken.

 

Buiten dat Comatters veilige en verantwoorde werkomgevingen wil creëren voor iedereen, staat het gebruikersgemak op nummer 1. Uw medewerkers moeten zich kunnen focussen op hun werk en niet op het kabelmanagement. Het eindeloos graven in de kabels om een stekker te kunnen inpluggen of het vinden van een werkplek met wel de juiste laptop aansluiting moet verleden tijd zijn. Comatters helpt u in het verbeteren van uw werkomgeving.  Wilt u meer weten over kabelmanagement of hoe Comatters u kunt helpen om uw werkomgeving te verbeteren? Neem dan een kijkje op hun website

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.