Xtra Materieel

Het klantgerichte verhuurbedrijf in Rotterdam e.o.

Xtra Materieel uit Rotterdam is een bedrijf dat onder andere hoogwerkers verhuurt.

Ze klopten bij ons aan met een vraag die een super mooie uitdaging voor ons ontwerpteam opleverde. We staken de koppen bij elkaar en vonden al snel het ei van Columbus.

De werknemers behielden hun privacy, maar kregen tegen tegelijkertijd een werkplek met veel openheid.

Met name het maken van een vide zorgde ervoor dat veel op zijn plek viel tijdens het ontwerp en de bouw. In het oude naaiatelier, dat moest worden omgetoverd tot hoofdkantoor, was het erg donker. Op de plek waar ooit een klein trapje naar boven liep, maakten we een gat van tien bij tien meter. Hierdoor werd een zee van ruimte en van licht gecreรซerd. Ondertussen wilden we het robuuste, industriรซle karakter van het bedrijf niet uit het oog verliezen. We maakten daarom een stoer ontwerp, spoten de witte buitenmuren potig zwart en zorgden voor accenten met de kleur geel.

De werknemers behielden hun privacy, maar kregen tegen tegelijkertijd een werkplek met veel openheid. Vanuit het kantoor zie je nu wat er allemaal buiten gebeurt. Er is een fantastisch uitzicht op de kranen en je ziet de transporteurs buiten nu vanuit het kantoor al arriveren. Het mooie van alles is dat er echt is gewerkt met een relatief laag budget dat voor creatieve oplossingen heeft gezorgd. De mensen van Xtra Materieel vertellen ons dat ze nu trots zijn op hun pand. En dat zijn wij ook.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.