ACW

Dé schoonmaakhelden sinds 1967

Fris en clean, maar ook warm. Dat waren de uitgangspunten in het ontwerp en de uitvoering.

Schoonmaakhelden, dat zijn de mensen van ACW sinds 1967. We mochten hun oude kantoor helemaal aanpakken voor dit mooie familiebedrijf uit Rotterdam.

ACW heeft hun bedrijfspand al heel wat jaren geleden gekocht. Destijds werd het gebouw compleet overgenomen, inclusief het meubilair van de vorige eigenaar. Daardoor hing er eigenlijk meer de sfeer van de voorganger, dan van het familiebedrijf zelf. Het was hoog tijd voor verandering.  

En dus gingen we met een frisse wind door het gebouw.

Ruimtegebrek was een belangrijk aandachtspunt en dus sloegen we flink aan het puzzelen over hoe we de ruimtes optimaler konden gebruiken. We hebben grondig onderzocht wat eigenlijk de wensen waren en wat het beste past in het dagelijks gebruik. De indeling werd rigoureus veranderd, zodat we aan de wens van ruimte scheppen konden voldoen. De balie van de receptie werd kleiner, net als de directiekamer. Maar daar kwamen wel een ontmoetingsruimte in de gangzone en een loungeruimte met bartafel voor terug.

Fris en clean, maar ook warm. Dat waren de uitgangspunten in het ontwerp en de uitvoering. Die eerste twee punten omdat ACW een schoonmaakbedrijf is. Dat derde omdat de warmte van een familiebedrijf ook tot uiting mocht komen in het kantoor. We zorgden voor een echt huiskamersfeertje, maar wel met een strakke uitstraling. Ook incorporeerden we sommige contrasten zoals beton en juist een moswand. Al met al creëerden we een geheel eigen kantoorlandschap voor ACW om trots op te zijn.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk