Termengids

Interieurontwerper en interieurstylist

Wat is het verschil tussen een interieurontwerper en interieurstylist?

Wat is het verschil tussen een interieurontwerper en interieurstylist?

Wat is nu precies het verschil tussen een interieurontwerper en interieurstylist? Een interieurontwerper draagt zorg voor een breed proces rondom het creëren van een werkomgeving. Een interieurstylist houdt zich daarentegen hoofdzakelijk bezig met de volgende stap, namelijk het aankleden van het (gloednieuwe) interieur.

Wat doet een interieurontwerper?

Een interieurontwerper start in de regel bij het maken van een analyse van de organisatie en het gebouw. Daarna gaat deze aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe werkomgeving. Hierbij worden geen constructieve aanpassingen aan het gebouw doorgevoerd, maar kunnen wel op maatgemaakte interieurbouw-elementen worden aangeleverd. Tevens gaat een interieurontwerper aan de slag met het maken van een totaal kleur- en materiaalplan.

Wat doet een interieurstylist?

Een interieurstylist werkt met de werkomgeving zoals deze nu is. Er komt dus geen verbouwing bij kijken. Mocht dit nodig zijn, dan heeft de interieurontwerper dit al opgepakt. Bij een interieurstylist kun je terecht voor kantooraccessoires, beplanting en kunst voor het creëren van een sfeervolle werkruimte. Een interieurstylist zorgt voor de finishing touch, die de kantoorruimte helemaal afmaakt.

Waarvoor kun je terecht bij Sprank interieurprojecten?

Sprank vertaalt de wensen van een organisatie naar een functionele, creatieve, duurzame kantoorinrichting. Ons doel is om een werkomgeving te creëren waarin medewerkers op een fijne manier kunnen werken. Dit doen wij in drie stappen. We starten met het ontwerpen van een nieuwe werkomgeving. Daarna realiseren we het ontwerp in de praktijk. Ten slotte leveren wij passend meubilair, verlichting en stoffering. Ook de styling nemen wij op ons. Naast het interieurontwerp houden wij ons ook bezig met de interieurstyling van de werkomgeving.