DYLAN Steel

Your partner for steel solutions

Het pand staat voor een ander soort verbinding. Voor een brug tussen mens, techniek en natuur. Voor de verbinding tussen buiten en binnen.

DYLAN Steel Solutions is een toonaangevende toeleverancier van staalproducten. Hun nieuwe, grote pand op bedrijventerrein DistriPark in Dordrecht biedt onderdak aan medewerkers die eerder op twee locaties in Oud-Beijerland en Oud Gastel werkten.

Verbinding. Daar draait het om in het indrukwekkende pand tussen de A16 en Hollands Diep bij Dordrecht. Allereerst natuurlijk om waar DYLAN Steel Solutions goed in is: in het leveren van leidingmateriaal en alles wat daarbij komt kijken. Maar het pand staat ook voor een ander soort verbinding. Voor een brug tussen mens, techniek en natuur. Voor de verbinding tussen buiten en binnen.

Zulke contrasten vormen voor ons vaak een fijne basis bij de kleurkeuze. Tegenstellingen werken vaak namelijk wonderwel.

Ook bij DYLAN Steel konden we daar dankbaar gebruik van maken. We gebruikten het stoere, het ruwe van het staal en het natuurlijke, groene van de omgeving buiten. Grote afbeeldingen van een waterval en een rivier zijn markante eyecatchers geworden in het gebouw waarin veel ruimte is voor licht dankzij grote glazen partijen.

Dat er rustig gewerkt moest kunnen worden in het nieuwe kantoorlandschap, was een belangrijke vereiste van DYLAN Steel. Op de vorige locaties was de akoestiek juist een storend element. In het nieuwe gebouw zorgden we dan ook voor genoeg afzonderlijke werkruimtes en grote teamkamers waar ieder team de deur even dicht kan doen om de focus op te zoeken. Verder plaatsten we akoestische wanden met daarin een speelse verwijzing naar het leidingmateriaal waar het bedrijf mee werkt.

De plint van het gebouw op de begane grond is de ruimte waar iedereen samenkomt en elkaar ontmoet. Hier is ruimte voor de lunch, informeel overleg of een vrijdagmiddagborrel. Het is een plek geworden om trots op te zijn. Vier verdiepingen met elk een eigen karakter, maar wel met elkaar verbonden. Een omgeving waar verbinding de rode draad is. Groots, maar verwelkomend tegelijk.

Fotograaf: Chiela van Meerwijk

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.