Nederlands Compliance Instituut

The compliance knowledge centre

NCI staff gave us targeted input about their wishes in terms of the shape of the different mood boards. This resulted in a joint piece of art.

NCI (Netherlands Compliance Institute) is the main compliance-institute in the Netherlands. It provides advice about compliance. And it shares knowledge about certificates and everything with regard to properly following regulations, in numerous branches. We were allowed to furnish their new building on Jan Leentvaarlaan in Rotterdam. This would be a project in which we collaborated a lot with the NCI staff.

The new building clearly has two faces. The ground floor is largely visited by people from outside: trainees, clients and customers. The higher floors are occupied by the NCI staff themselves, working in the offices.

NCI is predominantly occupied with what is exact, strict and serious. In order to provide a balance, the furniture was to express a proud family-run business with a friendly, cheerful and hip appearance.

NCI staff gave us targeted input about their wishes in terms of the shape of the different mood boards. This resulted in a joint piece of art. We often notice that moving to a new building really implies a new start for many companies. A time to reinvent yourself and move on with a fresh view. This passion could be sensed throughout the project. The NCI staff envisaged a location where trainees would feel welcome. A genuine homely ambiance, totally different from the institute’s former image.

We have sought a balance between the more public ground floor and the floors above it. The ground floor has clearly become more of an accentuated entirety. Trainees will enter a sort of kitchen where they can get a cup of coffee and have a chat before the real work starts. A runner subsequently pulls the visitors towards the training and meeting rooms, which are situated more at the back of the building.

Although the office sections were furnished somewhat less frivolous and more neutral than the downstairs area, they were still given a fresh character with a few coloured walls.

As a result of the COVID-19 crisis, of course the new building had a bit of a false start. Suddenly, all training was given online, so few people have been able to actually visit the NCI building. Still, the new accommodation has become a place that enabled the NCI to go for a fresh, new start.

Photographer: Chiela van Meerwijk

This website uses cookies to provide you with the best user experience. For a complete overview of the cookies used, see our Privacy Statement.